ספיגת ברזל באכילת ירקות עם בשר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2013 | 20:01 | מאת: רונה

באחת התשובות למישהו ששאל בפורום הזה לפני זמן מה ענית: "אכילת ירקות ופירות עם בשר תשפיע לרעה על ספיגת הברזל, אבל גם לגבי זה איני בטוחה כמה נכון, ובטח לא "מוכח מדעית". אני תמיד חשבתי שבשר בקר כדאי לאכול עם עגבניה או פלפל אדום או עם מיץ תפוזים כי כך הברזל נספג יותר טוב. האם טעיתי? תודה.

17/07/2013 | 08:53 | מאת:

שלום רונה, ויטמין C בהחלט משפר ספיגה של ברזל, אבל במזון זה פחות רלוונטי, נכון יותר לתוספי מזון. כמו כן, ברכיבים שצינת ישנן חומצות שגם עלולות לעכב ספיגה. אין לכך ביסוס מדעי מלא, ורוב האנשים שאוכלים בשר, עם או בלי ירקות, אינם חסרים בברזל. בברכה,דנה

17/07/2013 | 11:49 | מאת: רונה

בעיקרון כדאי לאכול בשר/ביצים/גבינות ותוספת פחמימות עם ירקות בכל ארוחה בשביל איזון שומנים וכולסטרול ? או שזה לא משנה ואפשר לאכול את הירקות בין הארוחות? מה יותר יעיל? תודה.