ערך תזונתי של מזון קנוי שאוכלת קבוע
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני אוכלת כל יום 3 יחידות של אוכל מעובד כתחליף לבשר. חוץ משני המרכיבים גואר גאם וקסנתן גאם, שאני לא יודעת מהם, שאר המרכיבים, לפי מיטב הבנתי, הם טבעיים ואותם אוכלים בצורה טבעית גם בבית כלומר מוסיפים לסלטים וכו' (למשל עמילן, חומץ, תבלינים וכו') ויש גם תוספות של ויטמינים. 1. אני רוצה לשאול האם שני המרכיבים גואר גאם וקסנתן גאם מזיקים לאור העובדה שאני אוכלת כל יום לארוחת צהריים 3 יחידות כאלה סה"כ 100 גרם מהמוצר, וזה עבורי החלבון בארוחה וכמובן שאני מוסיפה לזה בכל יום תוספת אחרת של פחמימות (בורגול, כוסמת, קוסקוס,תפו"א,אורז או לחם). 2. יש 18 גרם חלבון ל-100 גרם, 13 גרם שומנים, מתוכם 1.4 גרם שומן רווי, כולסטרול 1.1 מ"ג. האם יש לי בארוחה מרכיב חלבוני טוב ומספיק והאם זה בסדר גם מבחינת השומנים שציינתי? אני חייבת לציין שוב שזה החלבון היחיד והקבוע שלי בארוחת הצהריים הרבה שנים.
שלום לילך, 1. שני המרכיבים הראושנים הם סיבים ואין בהם נזק ידוע. 2. הבעיה עם מזונות אלו היא עובדת העיבוד שלהם. להסתמך עליהם כל יום, לא יכולה לומר אם זה הפתרון הנכון. אני מציעה שתפני לדיאטנית להרכבת תפריט מגוון יותר. בברכה,דנה
מבחינת כמות חלבון כזו בארוחה זה מספיק ? מבחינת כמות השומנים וסוג השומנים, זה לא יותר מידי בארוחה אחת?