שומן צמחי מוקשה מגלעיני דקלים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/06/2013 | 17:33 | מאת: גליה

1. האם כאשר כתוב במרכיבים שיש שומן דקלים או שמן דקלים הכוונה היא תמיד שזה מיוצר מגלעיני דקלים? 2. לגבי שומן טראנס בשמנת צמחית שמכילה שומן צמחי מוקשה מגלעיני דקלים, כתוב על האריזה: פחות מ-0.5 גרם ל-100 גרם כלומר פחות מ-1.5 גרם ל-250 גרם שזה כל הקופסא, ואני אוכלת לבד קופסא שלמה, אחת לשלושה שבועות במשך 5 ימים עד שהעוגה או הפסטה נאכלת לגמרי. האם זה יותר מידי שומן טראנס לכמות שאני אוכלת ולמשך התקופה שציינתי והאם זה בכלל נכון שזה לא מזיק לבריאות כאשר המוצר מכיל פחות מ-0.5 גרם שומן טראנס ב-100 גרם מזון? 3. דברים נוספים שכתוב על האריזה: 20% שומן, סדר רישום המרכיבים: מים, שומן צמחי מוקשה מגלעיני דקלים, סוכר, גלוקוזה ועוד תוספות שעליהן אני לא שואלת. האם לפי סדר המרכיבים זה הגיוני שבמוצר יש פחות מ-0ץ5ץ גרם שומן טראנס ב-100 גרם מזון? תודה מראש

24/06/2013 | 08:09 | מאת:

שלום גליה, מבלי להתייחס להבט הקלורי בכלל, כי זו לא השאלה, שמנת צמחית אינה נחשבת למזון בריאות כלל וכלל, ולא נעים לומר שעדיף שמנת רגילה. אם זה נובע מטעמי כשרות וממש אין ברירה, אז זה הרע במיעוטו, אבל הייתי מציעה לעבור למקורות מזון מזינים יותר כגון שמנים צמחיים טבעיים גם בפסטה וגם בעוגות. בברכה,דנה