חלב וסרטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ג.נ. מכון בינ"ל לחקר סרטן טוען שיש הוכחות מסוימות לכך שגבינה היא גורם לסרטן המעי, וכמו כן שצריכה גבוהה של חלב ומוצריו היא גורם לסרטן ערמונית.אבקש התייחסותך. בברכה, אליעזר
שלום אלי, ישנן מדינות שלמות בעולם כגון סין ויפן בהן אכילת מוצרי חלב נחשבת לדלה בעולם ואחוזי סרטן גבוהים מאוד יחד עם מחלות כליה רבות, וההסבר אינו טמון בגבינות. קשה להפריד מחקרית בין סוגי מזונות הושפעתם על התפתחות מחלות, כי קשה לבודד גורמים. מה שקורה במעבדה ו/או על עכברים לרוב לא תקף בבני אדם. נכון שצריכת שומן מן החי ובשרים מעובדים נמצאה קשורה לעליה בתחלואה של סרטן ומחלות לב, אך לרוב אנשים אלו צרכני מזון לא מזין באופן כללי, לא פעילים מבחינה גופנית ונוטים יותר לעשן ומודעות בריאותית כללית ירודה. ארגוני בריאות עולמיים כגון WHO וגם מכוני סרטן וארגוני סרטן בעולם לא יצאו עם המלצה להמנע ממוצרי חלב באופן גורף. בברכה,דנה
ג.נ. האם שכיחות מחלות סרטן וכליות בסין וביפן עולה על זו שבישראל? והאם שכיחות כלל המחלות הרציניות (כולל קרדיו-וסקולריות וסכרת)בהן עולה על זה שבישראל? אשר להעדר המלצות ארגוני בריאות להימנע ממוצרי חלב, דומני שאין להתעלם מהעובדה הנוספת שרובם גם נמנעים מלהמליץ על צריכת המוצרים הללו - זאת בניגוד למזונות אחרים עליהם הם כן ממליצים. נכון? אלי
ד.נ. למרות דברייך, האם ניתן להתעלם מהמידע המפורסם שתוחלת החיים של היפנים עולה אפילו על זו של הישראלים? כמו כן, הידעת שמי שממליץ להימנע ממוצרי חלב הם "עמיתייך" באתר זה -שני הפורומים של רפואה סינית? רוביק