אכילת פירות יחד עם בשר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אני ובן זוגי רוצים לחנך את עצמנו לגבי תזונה נכונה ובריאה. אחד הנושאים השנויים במחלוקת הוא אכילת פירות יחד עם/בסמוך לארוחה עתירת חלבון. מהבנתי האישית, פירות מתעכלים במהירות ברמת חומציות גבוהה בקיבה, בעוד שבשרים ועופות שונים מתעכלים ברמת חומציות נמוכה לאורך זמן ממושך יותר. אם כך, אכילת פירות יחד עם בשר תגרום לעיכול לא מתאים או יעיל של הבשר מאחר שהעיכול לא יושלם בקיבה בטרם יעבור הבשר למעיים, ותופעת הלוואי היא רקבון לאורך הדרך, גזים וכו'. לעומת זאת הבנתי שאכילת פרי חצי שעה-שעה לפני הארוחה דווקא תורמת לעיכול מכיוון שהיא ממריצה ומעוררת את הקיבה ואת האנזימים לקראת עיכול אינטנסיבי יותר. נאמר לי גם שפירות כן הולכים טוב עם אגוזים. מה מכל אלה נכון ומוכח מחקרית? מה הוא בגדר תיאוריה שלה מקבילה הנוגדת אותה? אשמח לקבל מידע מלומד עם קישורים לאתרים באנגלית, אם אפשר (בן זוגי אמריקאי) המלמדים על הנושא. שמעתי גם דיעות הפוכות בעניין. תודה מראש. ענת
שלום ענת, כל מה שתארת לא מוכח מדעית ואין לו שום הגיון אבולציוני או אחר. הדבר היחיד שאפשר לחשוב שדווקא אכילת ירקות ופירות עם בשר תשפיע לרעה על ספיגת הברזל, אבל גם לגבי זה איני בטוחה כמה נכון, ובטח לא "מוכח מדעית". בברכה,דנה