מרווח של 3 שעות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

27/05/2013 | 16:11 | מאת: אני

שלום רב נאמר לי שיש לשמור על מרווח של 3 שעות מארוחה לארוחה.כי לגוף לוקח בערך שעתיים לנצל את הארוחה הקודמת (בעיקר הפחמימות שבה). כל עוד נוסיף לו עוד ועוד אוכל בזמן זה הוא יתייחס אליו כעודף ויהפוך אותו במהירות לשומן. כמו כן בשעה השלישית, הוא לא מקבל יותר רכיבי מזון הוא כבר מתחיל לנצל את המאגרים שלו, מה שמזרז את תהליך פירוק השומן. אם ניתן לו אפילו ביס קטן, הוא ירגיש שהוא מקבל מזון ולא יפנה לפרק שומנים. האם התאוריה הזו נכונה?

27/05/2013 | 16:28 | מאת:

שלום, תיאוריה מעניינת, אולי אף נכונה, אך אין לה כל ביסוס מדעי מוכח. ואם כבר מדברים על זמן עיכול ארוך, לחלבונים ושומן זמן עיכול ארוך בהרבה מפחמימות. בברכה,דנה