אגוזי ממלך- האם הסידן נספג או שהזרחן פוגע בספיגה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
סובלת מבריחת סידן. 1. נוהגת לאכול אגוזי מלך אחדים ביום. לאחרונה נאמר לי שיש בו רמת זרחן גבוהה שמונעת את ספיגת הסידן. 2. גם לגבי גרנולה וטחינה מלאה -- אמרו לי שהסידן מהם נספג בגלל הסיבים. האם זה נכון?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אדית, זה לאו דווקא הזרחן, כי גם במוצרי חלב יש. זה בעיקר חומצות פיטיות ואוקסליות שמורידות ספיגה. בברכה,דנה
האם הנ"ל הינם מזונות מתאימים למי שסובל מבריחת סידן? האם פיטוסטרולים עלולים למנוע ספיגת סידן? מה מומלץ כדי להגדיל את ספיגת הסידן בגוף?