קמח לבן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, ידועה ההטפה של אנשי התזונה להמנע מקמח לבן ולעבור למוצרים מחיטה מלאה. חלק מהטיעונים שמאחורי ההטפה הזאת היא הבדלים משמעותיים בערך התזונתי לטובת הקמח המלא. השאלה שלי היא האם קמח לבן הוכח כמזיק? כלומר זה שקמח מלא בריא יותר ותורם יותר מצד ערכים תזונתיים זה משהו אחר. אבל האם מי שאוכל לחם ופיתות/לאפות מקמח לבן מעבר לכך שהוא נהנה מפחות ערכים תזונתיים או גם מוכח כמזיק לעצמו או מעלה את הסיכון למחלות כלשהן?
שלום שרון, בהשוואה לצריכת חיטה מלאה או דגנים מלאים, מצאו כי אנשים שצרכו מהשני יותר, סבלו פחות מהשמנה, סוכרת, סרטנים שונים ועוד. זה לא אומר שלבן מזיק, זה בעיקר אומר שדגנים מלאים טובים יותר באופן משמעותי. אנחנו תמיד משווים ביחס למשהו אחר. אפשר לצרוך קמח לבן, זה לא חטא שדינו מוות, אבל רצוי בהדרגה לשלב דגנים מלאים, כי הם יותר בריאים, לא כי לבן מזיק. לא חייבים ללכת על השלילי, אפשר בגישה חיובית ונכונה לצרוך מזון שבוודאות יותר מזין, משביע ובריא בהשוואה לקמח הלבן, ועל כך כבר אין ויכוח שנים רבות. בברכה,דנה