הרינג כבוש ממעדניה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי דעות מנוגדות באשר לערך הבריאותי והתזונתי של דג הרינג כבוש ממעדניה. מצד אחד זה דג ולכן בריא ודיאטטי. מצד שני טוענים שיש בו הרבה מלח וחומץ (גם לגבי חומץ שמעתי דעות שאומרות שהוא בריא ואנשים שטוענים שהוא מזיק) ואולי גם חומר משמר. רציתי לקבל דעה מקצועית ומוסמכת בעניין ולדעת כמה אם בכלל מומלץ לצרוך ביום למבוגרים וכמה לילדים בגיל בית ספר.
שלום אלכס, הרינג נחשב לדג מזין כי מכיל הרבה אומגה 3. הכוונה לדג הטרי ולא לדג משומר, בגלל תכולת המלח הגבוהה. כמו כן, תכולת שומן וקלוריות ממקור שאינו הדג. החומץ לא בעייתי. אפשר לגוון מדי פעם, אך לא כתזונה קבועה על בסיס יומי. בברכה,דנה