shum

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/02/2013 | 12:18 | מאת: ank

שלום רב, אני בת 30, בריאה והכל בסדר. מאוד אוהבת לאכול שום בתנור. אני נוהגת לשים בטוסטר אובן 5 ראשים (לא שיניים) של שום, עד שהם משחימים/נאפים ואז לאכול ככה כמו שזה (עם טחינה, גבינה או מה שלא יהיה). אולי זה נשמע מוזר או שהכמות מוגזמת אבל זה טעים לי. שאלתי היא: 1- האם יש לשום זה יתרונות בריאותיים? מה אני מרוויחה בריאותית מאכילת שום ככה? 2- שמתי לב שאם אני אוכלת את זה כארוחת ערב אז כל הלילה יש לי המון גזים, ובבוקר למרות שאני מתרוקנת ושיש לי יציאה אז עדיין אני סובלת במהלך כל היום שלמחרת מגזים שכואבים לי בבטן. האם לדעתך יש קשר בין אכילת השום לגזים? האם שום בכמות כזאת אכן יכול לגרום לגזים? תודה רבה.

23/02/2013 | 18:56 | מאת:

שלום, לשום אפוי מבושל יש כמעט אפס יתרונות לעומת מצבו הטרי. ייתכן וזה גורם לך לגזים, תנסי להפסיק וראי אם זה עובר. בברכה,דנה