פירות יבשים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום מבקשת לדעת איך להוריד את מקסימום הסוכר המצוי בפירות יבשים,אני נוהגת להשרות למספר שעות ומסננת,האם יש דרך טובה יותר ויעילה להורדת הסוכר שבפירות היבשים מכלי לפגוע ביתרונות שלהם? אולי בישול? אשמח לעצתכם גלית
שלום גלית, את הסוכר שבתוך תאי הפרי אינך יכולה להוציא ע"י השריה לאורך זמן. אמנם חלק יוצא אבל תמיד תגיעי לשיויי משקל. כשאת אוכלת פרי מיובש חפשי פירות ללא תוספת סוכר ואז את מקבלת רק את סוכר הפרי.השריה ובישול מוציאים החוצה גם ויטמינם ומינרלים, כך שאת פוגעת באיכותם. בברכה,דנה