רפלוקס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, אובחנתי ע"י רופא כבעל רפלוקס קל. הוא נתן לי רשימת "מזונות אסורים", בניהם: פירות הדר, בשר אדום ומוצרי חלב. לאחר חיפוש באינטרנט, הבנתי שישנם מזונות חומציים שיוצרים בקיבה אפקט בסיסי- כמו לימון ואשכולית למשל. בעוד שתפוז, שזיפים וחמוציות- יוצרים אפקט חומצי.. על מה כדאי להסתמך?? האם מומלץ לצרוך לימון ותפוז במצב של רפלקס?! ומה לגבי מוצרי חלב? ולגבי שומנים- עליי להימנע רק מבשר אדום או גם משומנים כמו פיצוחים ואבוקדו? תודה רבה!
שלום דני, טיפול תזונתי ברפלוקס הוא בעיקר התנהגותי, כלומר אכילה של ארוחות קטנות, 5-6 ביום, להמנע מפעילות אחרי ארוחה, להמנע משכיבה אחרי ארוחה. מבחינת מזון- רצוי בעיקר למהנע ממזון עתיר שומן, מטוגן, מזון שזמן עיכול ארוך, בעיקר בשר בקר, כרוב, כרובית, ברוקולי, אורז, להמנע מעישון.אין מגבלת פירות או ירקות, רק לפי נסבלות. ואין מניעה ממוצרי חלב דלי שומן. מזון שומני כגון אבוקדו ופיצוחים לא אמור להפריע, אך זה אינדבידואלי. כמו שאמרתי בהתחלה, בעיקר התנהגות אכילה. בברכה,דנה