פירות הדר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם פירות הדר מקולפים שנאכלים כשעה לאחר הקילוף מאבדים מערכם התזונתי? אם אני שומרת את הפרי המקולף בשלמותו עד האכילה ולא מפרידה אותו מראש לפלחים, האם הדבר תורם להאטת תהליך החימצון ולשמירת הערכים התזונתיים?
שלום סתיו, פרי מאבד מערכיו התזונתיים גם עם קליפה, זה תלוי בטריות הפרי, ולא בהבדלים של שעות. סחיטה למיץ וחשיפת הויטמין C לחמצון היא שמורידה מערכו.כך שאיך שאת שומרת את הפרי, לא יחשוף אותו לחמצון רב. בברכה,דנה