התייעצות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/12/2012 | 03:58 | מאת: צמחונית

שלום. אני בת 22, צמחונית מזה כ-5 חודשים. אני מעוניינת לרדת במשקל ולאכול נכון ובריא על מנת שלא יחסר לגוף שלי כלום. מאז ומתמיד אהבתי ואכלתי פירות וירקות מגוונים יום-יום. הבעיה שלי היא בנוגע לחלבון. אני די מבולבלת בכל הנוגע לכמויות החלבון מהצומח שעליי לאכול ביום. ידוע לי שעליי לשלב קטניות עם דגנים, אך לא יודעת כמה בדיוק לאוכל ע"מ שיהוו תחליף טוב לחלבון. 1.כמה קטניות וכמה דגנים לאחר בישול עליי לאכול? הכוונה לכוסות. והאם עליי לאכול כמות זו יום-יום? 2.האם אכילה יומיומית של ביצים מספקת לי b12? 3.האם ביצי דגים, קוויאר, מכיל אומגה 3? ואם כן, מהי הכמות המומלצת? האם כף, פעם בשבוע-שבועיים זה מספיק? תודה רבה.

02/12/2012 | 12:32 | מאת:

שלום , פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי. בניית תפריט צמחוני איכותי אינו עניין של מה בכך, והתאמת הכמויות נעשית עפ"י משקל , גיל, מין והרגלי חיים. המלצתי-פני לדיאטנית לייעוץ פרטני. בברכה,דנה