האם פרוקטוז מעלה את רמת האינסולין?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
קראתי ששלושת הסוכרים שנספגים ממערכת העיכול כחד סוכרים הם גלוקוז, פרוקטוז וגלקטוז. האם שלושתם יכולים לגרום לעליה בהפרשת אינסולין או רק גלוקוז?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום פזית, כולם מעלים הפרשת אינסולין, אך גלוקוז עושה זאת באופן משמעותי ביותר לעומת האחרים המוגדרים כבעלי אינדקס גליקמי נמוך יותר ופחות הפשעה על הפרשת אינסולין. חשבו בעבר ששימוש בסוכרים מסוג זה, בעיקר פרוקטוז שגם מאוד מתוק יכול להוות תחליף לסוכר, אך לצערנו הוא התגלה כמעלה טריגלצרידים, עליה משמעותית בכבד שומני ופגיעה בראיה. בברכה,דנה