אשלגן נמוך בדם
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם יתכן קשר בין אשלגן נמוך בדם לבין אכילת כרוב וירקות אחרים מאותה משפחה? בשנה וחצי האחרונות נבדקתי 8 פעמים לאשלגן בדם, ומתוכם ב4 פעמים היה נמוך (מתחת ל3.5). אני מנהל יומן תזונה, ולהפתעתי גיליתי מתאם בין התוצאות הנמוכות לתקופות שאכלתי כרוב. האם זה הגיוני?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אהוד, ממש לא ידוע לי על קשר כזה וזה נראה לי מקרי לחלוטין. אם יש לך רמות נמוכות בד"כ ובמקרה ב- 4 פעמים זה נמוך מ- 3.5, כדי לפנות לנפרולוג לבירור. בברכה,דנה