אשלגן נמוך בדם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/11/2012 | 18:49 | מאת: אהוד

האם יתכן קשר בין אשלגן נמוך בדם לבין אכילת כרוב וירקות אחרים מאותה משפחה? בשנה וחצי האחרונות נבדקתי 8 פעמים לאשלגן בדם, ומתוכם ב4 פעמים היה נמוך (מתחת ל3.5). אני מנהל יומן תזונה, ולהפתעתי גיליתי מתאם בין התוצאות הנמוכות לתקופות שאכלתי כרוב. האם זה הגיוני?

לקריאה נוספת והעמקה
22/11/2012 | 22:02 | מאת:

שלום אהוד, ממש לא ידוע לי על קשר כזה וזה נראה לי מקרי לחלוטין. אם יש לך רמות נמוכות בד"כ ובמקרה ב- 4 פעמים זה נמוך מ- 3.5, כדי לפנות לנפרולוג לבירור. בברכה,דנה