האוכל של היום....

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/11/2012 | 07:54 | מאת: איש אאחד

שלום, האם כל הפירות והירקות שצצו בשנים האחרונות כגון:עגבניות שרי, פלפלים כתומים, אבטיחים "אישיים" וכו' מכילים את כל אבות המזון כמו בפירות המקוריים? אפילו יותר מכך , האם פירות "רגילים" שגודלים בחממות ולא באדמה מכילים את אותם היסודות הדרושים לאדם (הרי, לדוגמא, הטעם של עגבניה היום לא מזכיר את העגבניה של פעם...)? תודה.

10/11/2012 | 17:30 | מאת:

שלום, שאלה מצויינת, לצערי התשובה שלי מסתמכת על נתונים שהגופים הגדולים, כולל משרד הבריאות והחקלאות הישראלי והאמריקאי נותן לי. לפי הנתונים הערכים לא השתנו. תכולת הויטמינים והמינרלים תלויה אכן האדמה ובמים שעמם משקים, אך מעבר לכך אין לי תשובה מדוייקת יותר. טעם זה עניין של זן ותכולת מים ומינרלים. בברכה,דנה