תחליפים מעובדים לטבעוני

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2012 | 16:21 | מאת: רועי

שלום, קוראים לי רועי, אני בן 22, צמחוני כשנה וטבעוני כ-3 חודשים. עד עכשיו השתמשתי בתחליפי תזונה של טבעול כמו שניצלים ונקניקיות צמחוניות וכ'ו. לפני כמה ימים דיברתי עם חברה טובה שלי (שגם היא צמחונית), והיא אמרה שכשהיתה אצל תזונאים הם אמרו לה שלא כדאי לאכול את התחליפים המעובדים האלה, כי זה לא באמת מזין ובגלל שזה מעובד זה לא מתעכל טוב בגוף. רציתי לדעת האם זה נכון? ומתוך סקרנות במה שונה התהליך שעובר אוכל מעובד (כמו שניצל סויה למשל) מול אוכל רגיל? תודה מראש, רועי

08/11/2012 | 10:30 | מאת:

שלום רועי, יש שתי בעיות עם התחליפים בעני המקצועיות: 1. הם לא באמת תחליף ראוי.לא מבחינת כמות ו/או איכות. 2. לרוב מבוססים על סויה- וצריכה מוגברת של סויה אינה מומלצת. 3. מבחינת עיבוד- הם דומים וגרועים בדיוק באותה מידה כמו שניצל מוכן. בברכה,דנה