אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/11/2012 | 15:16 | מאת: פזית

אני לא אוכלת דגים בכלל (גם צמחונית וגם לא טעים לי). הכולסטרול אצלי כבר עכשיו גבולי, והגנטיקה לא מנבאת טובות לגבי עתיד רמת הכולסטרול. הבנתי שצריכת אומגה 3 ובמיוחד חומצה לינולנית יכולים אולי לעזור להוריד את הכולסטרול. מאיפה כדאי לצרוך אומגה 3 אם לא מדגים? אני אוהבת אגוזי מלך וראיתי שהרמה שם די גבוהה ואפשר להגיע לצריכה סבירה אם אוכלים כמה אגוזים בודדים כל יום, השאלה אם זה נספג מהאגוזים והאם זה באמת יכול לעזור במשהו.

07/11/2012 | 17:18 | מאת:

שלום פזית, אומגה 3 הוכחה יעילה בהורדת טריגלצרידים ולא כולסטרול. להורדת כולסטרול עדיף שמן זית/קנוה/זרעים ושובלת שועל. אומגה 3 חיונית מהרבה סיבות אחרות, אבל מהצומח הקליטה והניצול פחותים משמעותית לעומת מקור דגי. אין המלצות לקחת תוסף.תמישיכ לצרוך כמה שניתן מהצומח, אך אין המלצות לגבי כמות. בברכה,דנה