אוקסלית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הבנתי שבסולניים יש חומצה פיטית, שנקשרת לסידן, לכן לא מומלץ לאכול סידן במקביל לעגבניה. האם זה נכון? האם החומצה האוקסלית זקוקה לסידן כדי לנטרל את החומציות, כלומר אם לא יהיה סידן בסביבה היא תפרק את העצם בשביל זה, כפי שקורה בזרחן?
שלום מיטל, ההמלצות נוגעות בעיקר לגבי תוספים ופחות לגבי מזון. אין טעם להשקיע כל כך הרבה אנרגיה בהחלטה על מזונות, אלא בעיקר בתוספי סידן. הואיל והמינון גבוה יחסית, לא אמורה להיות בעיה. לגבי שאלתך השניה, אין לי מידע כזה, אך איני יכולה לאשר או לשלול. למיטב הבנתי אין הגיון ואין קשר, הבעיה היא בספיגה במערכת העיכול, לא מעבר לכך. סידן לא יוצא מהעצמות למערכת העיכול וחומצה אוקסלית עוברת קודם לכבד לעיבוד. בברכה,דנה