תזונה דלת שארית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/08/2012 | 01:57 | מאת: קרן

שלום, עקב דלקת במעי הגס התחתון הרופא אמר לי לשמור על תזונה דלת שארית למשך חודש. הוא השתמש במונח זה אך בהסבר שלו הוא הזכיר רק איסור על סיבים (הוא לא הזכיר שומנים ולקטוז).כעת אני למדה שמונח זה כולל גם איסור על שומנים ולקטוז. שאלותיי: כיצד עלי לנהוג? האם מותר לי לאכול את הדברים הבאים: פירה תפו"א (תפו"א מקולף מבושל מעוך עם מעט מלח), גזר קלוף מבושל, יוגורט כבשים, יוגורט עזים, פריכיות אורז,פריכיות תירס, נס קפה (על בסיס מים עם מעט חלב רגיל), לחם שחור רגיל (לא מועשר), מרק עוף, מרק ירקות מסונן (רק המרק ללא הירק)? וכן אילו קינוחים מתוקים אני יכולה לאכול? סליחה על האורך ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
29/08/2012 | 10:51 | מאת:

שלום קרן, איזו דלקת בדיוק היתה לך? מה שם האבחנה? בברכה,דנה

29/08/2012 | 15:07 | מאת: קרן

החשד הוא דיוורטיקוליטיס. זה טרם אושש ואני כרגע מטופלת תרופתית ובהמתנה לקולונוסקופיה. אני רוצה לציין שהתפריט הרגיל שלי מוקפד ודי בריא ואני כבר מזמן צמצמתי אכילה של מוצרים מקמח לבן מכמה וכמה סיבות. אשמח להתייחסות למאכלים שהזכרתי לעיל וכן להמלצות נוספות במידה ויש. תודה רבה מראש