תחליפי חלב
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רציתי לשאול שאלה בקשר לתחליפי החלב כמו חלב סויה/קוקוס/שקדים. האם יש להם יתרונות לעומת החלב הרגיל? האם הערכים התזונתיים שלהם עדיפים? והאם כדאי להכניס אותם לתפריט יומי של בן אדם בוגר?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום עידן, יש להפריד בין הסוגים השונים של תחליפי החלב ומה מטרתם. חלב קוקוס ושקדים בכלל לא עומדים בקטגוריה של תחליפי חלב ראויים, אולי לצורכי טעם. חלב סויה נחשב להכי קרוב, אבל לאור אופן הכנתו התעשייתי הוא אינו עדיף ולכן אינו מומלץ מבחינתי. בברכה,דנה