חומוס וסודה לשתייה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
גרגרי חומוס מבושלים [כמובן, ללא הגזמה בכמות] מהווים מקור חשוב לחלבונים בתפריטנו. אנו נוהגים להשרותם במים עם סודה לשתייה לפני הבישול כדי שייצאו רכים. לאחרונה שמעתי טיעון כי בדרך זאת אובד חלק ניכר מהחלבונים שבחומוס. האם הדבר נכון או בגדר "אגדת עם"? אשמח מאד להחכים בעזרתכן. בתודה ובברכה, אלדד
שלום אלדד, לי לא ידוע על תופעה כזו.יכול להיות שהחלבונים מתפרקים לחומצות אמינו, אבל לא נאבדים. בברכה,דנה