צמחונית מתחילה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/05/2012 | 21:05 | מאת: יעל

שלום, לפני כ-3 שבועות הפסקתי לצרוך בשר, והפחתתי משמעותית צריכה של חלב ומוצריו (גם קודם לא צרכתי הרבה מהם, אבל למשל את מעט החלב בנס קפה החלפתי בחלב סויה). אני אוכלת דגים (עד עכשיו יצא פעם בשבוע), טופו וסייטן, עדשים, טחינה וכו' (ביצים בקושי. אולי ביצה בשבוע). מתי הזמן לעשות בדיקות דם, לראות מה קורה עם ה-B12 וכו'? בשבוע שעבר בדקתי המוגלובין שהיה תקין (13.1), אבל אולי השינוי עוד חדש מידי ועלולות להיות לו השלכות שיתפתחו בהמשך?

22/05/2012 | 21:28 | מאת:

שלום יעל, כדאי לקחת בדיקות בהתחלה של השינוי בתפריט. B12 יכול החזיק מעמד אם המאגרים מלאים 3-4 שנים, לגבי ברזל מדובר בחודשים והמוגלובין כ- 3 חודשים. הייתי מציעה לעשות בדיקה לפחות פעם בשנה של B12 ושל המוגלובין וברזל פעמיים בשנה. בברכה,דנה

23/05/2012 | 13:39 | מאת: יעל