עגבניות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/04/2012 | 14:17 | מאת: יואב

האם זה נכון שהליקופן שמצוי בעגבניה נספג באופן יעיל יותר בגוף לאחר תהליך של בישול ולכן עדיף לאכול מבחינה תזונתית עגבניות מבושלות על פני עגבניות חיות? האם שאר המרכיבים התזונתיים שבעגבניה (ויטימין C, ויטמינים מקבוצת B,בטא קרוטן וסיבים תזונתיים) לא נפגעים בתהליך הבישול? בסיכומו של דבר, האם היית ממליצה לאכול את העגבניות חיות או מבושלות?

לקריאה נוספת והעמקה
16/04/2012 | 15:48 | מאת:

שלום יואב, אכן זמינות הליקופן עולה עם בישול, אבל בשל היתרונות הרבים האחרים של העגבניה שכן נהרסים בבישול, הייתי ממליצה לאכול עגבניות טריות ולקבל את כל הליקופן שצריך מכף רסק עגבניות. בברכה,דנה