שמן קוקוס - סיכונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/04/2012 | 01:59 | מאת: ויקטור

שלום. אמי חולת אלצהיימר ונמצאת בשלב הביניים של התפתחות המחלה. גם אלי הגיע הבאז בנוגע לשמן קוקוס כטיפול לאלצלהיימר. במשך חודשיים היא לקחה שתי כפות (מומסות) של שמן קוקוס ביום ואין לי תשובה או כלים לדעת האם זה השפיע עליה. עצרתי את הטיפול מהחשש שמא השמן אולי יועיל כנגד המחלה אבל יגרום לסתימת עורקים בשל אופיו המתקשה בטמפרטורה שמתחת ל-24 מעלות. הייתי מעוניין להמשיך ולתת לה את שתי הכפות האלה ביום והשאלה שלי האם אני יכול להסיר דאגה מליבי (בהסתמך על כך שהתזונה שלה די מאוזנת והכולסטרול שלה תקין) ואין חשש מצריכה יומית כזאת. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
12/04/2012 | 06:41 | מאת:

שלום ויקטור, הדבר היחיד שניתן לראות בשימוש הוא שיפור קליני במצבה הקוגנטיבי ו/או ירידה בהתדררות המחלה. לצערי אין עדיין הוכחות ומחקרים חד משמעיים. השמן מתקשה בטמפ' החדר כי הוא בעיקרו שמן רווי. הרעיון שעומד מאחורי שמן זה שהוא מכיל חומצות שומן קצרות שרשרת שמנוצלות באופן בלתי תלוי לייצור אנרגיה מחצמון שמן. מעל 5 גר' ליום יכול להיות בעייתי. 2 כפות מכילות כמות קטנה בהרבה, ולכן אין חשש מכבד שומני או הפרעה בשומנים. בברכה,דנה

12/04/2012 | 09:33 | מאת: ויקטור

קבלתי את "אישור ההמראה" שהזדקקתי לו. :-)