תכולת ויטמין C בפלפלים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לצוות.קיימת אצלי אי בהירות וחוסר אמון בנאמר בכתבות שונות בנושא ויטמין C והימצאותו בפלפל.במקורות שונים קראתי שפלפל אדום מכיל ויטמין C לרוב.אתמול קראתי כתבה שנכתב ע"י בר סמכא לכאורה כפי שהופיע בתחתית הכתבה ובה כתוב שדוקא פלפל ירוק מכיל ויטמין C.וכדי לסבך עוד יותר את חוסר האמינות בנושא קראתי ספר ידוע "תזונת האדם..." בו נכתב שפלפל ירוק הוא בוסר ולא למאכל אדם. האומנם עדיין לא מסוגלים לקבוע את העובדות מה מכיל פלפל אדום,וירוק.לאיזה איש מקצוע להאמין. אודה מראש על תגובה מלאה שתסיר את הספקות. יגאל
שלום יגאל, אין הבדל של ממש בין הפלפלים השונים בגלל צבעם. רובם מכילים לרוב כ- 100 מ"ג ויטמין c בפלפל בינוני. זהו מקור מצויין ולא צריך להטיל ספק. ישראלים, כאוכלי ירקות ופירות אינם חשופים לחסר של ויטמין זה בכל מקרה. בברכה,דנה