קרוטנודרמיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/03/2012 | 17:32 | מאת: מאיה

מזה שנים, מתוך שיקולי בריאות ומשקל, אני מקפידה על תזונה המבוססת על כמות גדולה של ירקות, והם המרכיב העיקרי בתפריט שלי (תוך הקפדה על צריכת חלבון, שומן בריא וכו' במידה הנדרשת). מדובר בכמות גדולה מאוד של ירקות כגון עגבניות, גמבה, כרוב, שעועית ירוקה וכו' (דווקא לא גזר, דלעת או בטטה). בשנים האחרונות גוון עורי הפך צהבהב-כתום, במיוחד בכפות הידיים, הרגליים ועור הפנים, ואני מקבלת על כך הערות רבות ומבוהלות. סקירה של המזונות המכילים קרוטן וליקופן הבהיר שהם אכן מרכז התזונה שלי- ואיני מעוניינת להפסיק לצרוך אותם במשך חודשים עד היעלמות משקעי הפיגמנט מהעור. עד כמה שידוע לי מדובר בתופעה שפירה ומוכרת שאינה עלולה לגרום לנזק בשום מצב. הייתי רוצה לשמוע מכם שאכן כך הדבר וכי אני יכולה להמשיך להיות צהבהבה אך רזה ובריאה גם בהמשך (-:

29/03/2012 | 15:00 | מאת:

שלום מאיה, אכן למשמעות הצבע אין משמעות קלינית. כן יכולה להיות רעילות של ויטמין A על נגזרותיו, במיוחד בהיריון, ולכן בתקופה זו הורידי מינון. בברכה,דנה

29/03/2012 | 15:04 | מאת: מאיה

עלולה להגרם מתוספי תזונה (כדורי ויטמינים וכו') ולא מהמזון עצמו, האם אני טועה?