צבע עור כתום
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אני מאוד מתוסכלת כיוון שכפות ידיי ועורי נבצעו בכתום עקב אכילה מרובה של גזר, בברוקולי, פלפל צהוב, פלפל כתום, עגביות שירי אדומות וצהובות ותפוחי-עץ. אני פריקית של ירקות אלו אך הצבע מפריע לי מאוד והחלטתי לעשות כל צעד דרסטי שידרש ממני על-מנת להחזיר לעצמי בהקדם את צבע עורי המקורי,אך במקביל חוששת לפגוע בויטמינים היומיים הדרושים לגופי.קראתי פה בפורום שישנם הרבה ירקות שנהגתי לאכול שכדאי להימנע מהם. השאלות שלי הן: 1) האם בתזונה יומית המכילה בכל צהריים סלט קטן עשוי מחסה,מלפפון ועגבניה ובכל ערב אכילת תבשיל ירקות דלי קרוטן כמו כרובית,פרסה,חציל וקישוא במיץ עגבניות ימנעו ממני להשיג את המטרה מהר? (כיוון שעגבניות מכילות הרבה קרוטן) 2) ומה בדבר פלפל אדום , תפוח-עץ ירוק וסלק - גם הם מכילים הרבה קרוטן וכדאי להימנע מהם לתקופה?
שלום עדן, צר לי לאכזב אותך אך הנטיה לצבע הכתום הינה נטיה גנטית וגם מאכילה מועטה אנשים נוטים להצבע מהר יותר. את יכולה להוריד מהכמויות שאת אוכלת מבלי לפגוע בכמות הויטמינים והמינרלים, שכן עד כה צרכת יותר מדי. תורידי בהדרגה מהכמות ולא מהסוג. בברכה,דנה