בהמשך לדברים..
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
לא השבת לי בעניין הערך הגליקמי מהו והאם חשוב להקפיד עליו באנשים בריאים ולמה. ________________________ ועוד אני מבקש לדעת, כמה ברזל מצוי בעוף או בדגים, שהמלצתך לצרוך ממנו 4-5 פעמים בשבוע. הבנתי שההמלצה לצרוך 25-30 מג ברזל ליום ולא נראה לי שיש שם. שאלה אחרונה: כמה במדד כלשהו מהברזל הנאכל נספג בגוף ואפילו בערך, כי אני יודע שזה יכול להשתנות מאדם לאדם.
שלום יוני, לא זכורה לי שאלתך הקודמת. על כל פנים לערך גליקמי עצמו כפי שנבדק אין משמעות לא באנשים בריאים ולא באנשים חולים. ישנו מדד אחר שנקרא עומס גליקמי שהינו מורכב יותר ותלוי גם כיצד נאכל המזון. ההמלצה שלי עומדת על אכילת בקר, עוף, דגים, והודו לפחות 4 פעימים בשבוע כדי לקבל מספיק ברזל. ההמלצה היומית עומדת על 12-15 מ"ג ליממה. מנה סבירה מספקת כ- 5-7 מ"ג, אך אנחנו מקבלים ברזל גם ממקורות אחרים. ספיגת הברזל משתנה מאדם לאדם, מגבר לאישה, אך ידוע כי אנשים הנמנעים מאכילת מזונות אלו סובלים באחוזים גבוהים יותר מחסר בברזל, אלא אם כן נוטלים תוסף. בברכה,דנה