סיבים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כמה גרם סיבים צריכים לאכול ביום (אני בחורה רזה )? האם עודף סיבים עושה עצירויות (לי זה גורם) ומה עושים נגד זה?
חיה שלום, ההמלצה לכלל האוכלוסיה ללא קשר למשקל או מין היא לצרוך 25-35 גר' סיבים ביום. הסיבים נמצאים במזונות שמקורם מן הצומח. מטרת הסיבים במזון היא : 1. להגדיל נפח צואה וזירוז פעילות מערכת העיכול ( טוב במקרה של עצירות ). 2. דילול חומרים רעילים ופינויים בצואה. 3. ניתנים לאיזון סוכר ורמות כולסטרול בדם. 4. מקור להתרבות חיידקים ידידותיים במעי. הסיבים מסווגים לפי מסיסותם במים : סיבים מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים בלתי מסיסים : נמצאים לרוב בקליפת הצמח ( קילפת הפרי, קליפת הזרע וכו' ) - חיטה מלאה, סובין, משפחת הכרוביים, קטניות, תפו"ע, ירקות טריים, דגנים מלאים. סיבים מסיסים : נמצאים בשאר חלקי הפרי ו/או הזרע. - תפו"ע, החלק הלבן של פירות הדר, בננה, אורז, תירס, קטניות, שבולת שועל, אגוזים. חשוב מאוד לזכור, כי צריכה מוגברת יותר של סיבים, בעיקר סיבים בלתי מסיסים, דורשת שתיה מרובה של מים ( 10-12 כוסות ביום ),ועלול להחמיר מצב העצירות או להתעורר מחדש, , הואיל והסיבים סופיחם נוזלים, ואי שתיה מספקת תחמיר את המצב. בברכה, דנה