סיבים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/10/2002 | 12:54 | מאת: חיה

כמה גרם סיבים צריכים לאכול ביום (אני בחורה רזה )? האם עודף סיבים עושה עצירויות (לי זה גורם) ומה עושים נגד זה?

03/10/2002 | 10:22 | מאת:

חיה שלום, ההמלצה לכלל האוכלוסיה ללא קשר למשקל או מין היא לצרוך 25-35 גר' סיבים ביום. הסיבים נמצאים במזונות שמקורם מן הצומח. מטרת הסיבים במזון היא : 1. להגדיל נפח צואה וזירוז פעילות מערכת העיכול ( טוב במקרה של עצירות ). 2. דילול חומרים רעילים ופינויים בצואה. 3. ניתנים לאיזון סוכר ורמות כולסטרול בדם. 4. מקור להתרבות חיידקים ידידותיים במעי. הסיבים מסווגים לפי מסיסותם במים : סיבים מסיסים ובלתי מסיסים. סיבים בלתי מסיסים : נמצאים לרוב בקליפת הצמח ( קילפת הפרי, קליפת הזרע וכו' ) - חיטה מלאה, סובין, משפחת הכרוביים, קטניות, תפו"ע, ירקות טריים, דגנים מלאים. סיבים מסיסים : נמצאים בשאר חלקי הפרי ו/או הזרע. - תפו"ע, החלק הלבן של פירות הדר, בננה, אורז, תירס, קטניות, שבולת שועל, אגוזים. חשוב מאוד לזכור, כי צריכה מוגברת יותר של סיבים, בעיקר סיבים בלתי מסיסים, דורשת שתיה מרובה של מים ( 10-12 כוסות ביום ),ועלול להחמיר מצב העצירות או להתעורר מחדש, , הואיל והסיבים סופיחם נוזלים, ואי שתיה מספקת תחמיר את המצב. בברכה, דנה