ספיגת אוכל שומני בדגנים מלאים-האומנם?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2012 | 13:59 | מאת: עופרה

האם נכונה השמועה או שזה רק מיתוס שכאשר אוכלים אוכל עם הרבה שמן או עם בשר רווי בכולסטרול,בתוספת דגנים מלאים למשל, אורז חום , גריסים, בורגול , כוסמת וכן הלאה , אז הדגנים המלאים סופגים את השומן הרווי או הכולסטרול בזמן העיכול כך שזה מאזן את השומן רווי והכולסטרול בגופנו? אם זה נכון והלוואי שזה נכון אז האם זה נכון גם לגבי אורז רגיל וקוסקוס ופסטה מחיטת דארום שלפי הידוע לי לא נחשבים לדגנים מלאים, אלא אם כן אני טועה.

19/02/2012 | 16:28 | מאת:

שלום עופרה, בחלק מהדגנים המלאים והירקות אכן יש סיבים המורידים ספיגה של כולסטרול ומלחי מרה, לא שומן, ועל כן עוזרים באיזון רמות כולסטרול. זה לא נכון לגבי אורז וקוסקוס, אלא בעיקר שיפון ושבולת שועל וכן קטניות. בבברכה,דנה