סכרת

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/02/2012 | 19:23 | מאת: עדי

ערב טוב לך ד"ר גילה רוזן אני סכרתית מה הכוונה למדוד כמות פחמימות במזון עד כמה מותר לי ועל מה עלי לשים לב תודה עדי

08/02/2012 | 09:29 | מאת:

שלום עדי, המזון שלנו מורכב מ- 3 אבות מזון עיקריים : פחמימות, שומנים וחלבונים. בכל מצב, בריאות או מחלה, ישנן המלצות כלליות והמלצות ספציפיות ליחסים בין אבות המזון הנ"ל. במקרה של סוכרת יש לשים בעיקר לב לכמות הפחמימות בתפריט היומי, סוגן ופיזורן על פני היממה. יש כמובן גם משמעות לחלבון ולשומנים מבחנה כמותית, סוג ופיזורם על פני היממה. אין המלצה גורפת לכל המטופלים, אלא יש להתאים לפי הרגלי חיים, מחלה, טיפול תרופתי, משקל ועוד. לשם כך, יש לפנות בהקדם האפשרי לייעוץ אישי אצל דיאטן בקופת החולים. בברכה,דנה