פסטה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/02/2012 | 01:04 | מאת: יוני

שלום, האם פסטה מדגנים מלאים עדיפה על לחם מלא מאיזושהי בחינה? סיבים? ערך גליקמי? משהו אחר..? או שעדיף שלא לצרוך אותה, משום שהיא איזה ?גוש בצק? כפי שקראתי בכמה מקומות. או שזה בעצם אותו דבר, תודה מראש.

06/02/2012 | 14:52 | מאת:

שלום יוני, פסטה מחיטה מלאה או לחם מחיטה מלאה אינם שונים, אלא בכמויות שאנו צורכים אותם.לרוב מנת פסטה ממוצעת שווה ל- 3-4 פרוסות לחם לפחות. בברכה,דנה

06/02/2012 | 22:50 | מאת: יוני

תודה על התשובה, אבל זה לא שבאמת יש ערך גליקמי נמוך יותר לפסטה לעומת הלחם המלא? ואם כבר לחם מלא, מה את אומרת על לחם-חי? אותם לחמים שנמכרים ללא אריזה במכולות. האם זה 100% מלא? כי לא ניתן לדעת כך, תודה מראש.