קומדין וגלידה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

02/02/2012 | 21:41 | מאת: רונה

היי אני מנסה להבין מה הקשר בין קומדין לגלידה ולמה גלידה מפריעה לספיגתו? אני יודעת שהגלידה מכילה מעט מאד ויטמין K והירקות הירוקים ובעיקר אבוקדו הם אלה שמכילים ויטמין K בכמות גבוהה יותר אשר בעצם נוגדת את השפעת הקומדין. קראתי באיזה מקום שלפעמים משתמשים בפולי טונקה בגלידות בגלל טעמו והם ככל הנראה משפיעים על הקומדין באיזשהו אופן לכיוון השני (מגבירים את ההשפעה), האם זו הסיבה? אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את המגנון / איזשהו מאמר לקרוא בנושא. המון תודה רונה

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2012 | 12:18 | מאת:

שלום רונה, חפשתי עמוקות בתוך מאמרים וסקירה ספרותית, האזכור היחיד שמצאתי לגבי גלידה היא השפעתה על ספיגת התרופה ולא דרך ויטמיםן K, בדומה לאבוקדו. ההמלצה, שיהיה רווח של שעתיים בין התרופה לאכילת גלידה. בברכה,דנה