מזון בריא מעובד
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
רופאת משפחה המליצה לי לעזוב את נקניק הסלמי והקבנוס האהובים עלי ולעבור למשפחת הפסטרמות. אבל כשבחנתי את רשימת הערכים התזונתיים ראיתי שכל מוצר כזה מכיל כמה מאות מ"ג נתרן ל-100 גרם מוצר. נו,אז מה עשיתי במעבר? החלפתי כולסטרול במלח? האם יש הבדל בין פסטרמה שנמכרת במשקל לזו הארוזה או שהכל מעובד באותו אופן? דגים בחומץ - אינני יודע לייצר אותם בעצמי בבית.היכן אני יכול למצוא דג כבוש דל כולסטרול ודל נתרן,או ללמוד לעשות בעצמי?
שלום אלון, ראשית, עם כל הכבוד לרופאה, כדי לפנות לדיאטן לייעות אישי שזו תחום התמחותו. החלפה של קבנוס וסלמי בנקניק היא החלפה של מוצר עתיר שומן, מלח ורעלים רבים במוצר דל שומן עתיר נתרן ורעלים שונים. אז קודם כל חסכת בשומן. שנית, זה לא מתחיל ו/או נגמר במוצרי הבשר, הדיאטה למצבך דורשת שינויים רבים, ככל הנראה תזונתיים והתנהגותיים, ולשם כך יש לפנות לדיאטן בקופת החולים. לגבי הדגים- איני מכינה בעצמי, כך שלא אוכל לייעץ. לרוב דגים כבושים הינם עתירי מלח ולכן לא הייתי ממליצה עליהם. נסה דגי ים על מחבת או על האש. בברכה,דנה