צורת פרוקטוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/01/2012 | 19:46 | מאת: אלדד

דנה שלום, באיזו צורה לא מומלץ פרוקטוז, ובאיזו צורה הוא כן מומלץ? האם פרוקטוז הנמצא בסילאן ובבירה שחורה, למשל, מומלץ או לא מומלץ? ובאילו מזונות/משקאות הוא איננו מומלץ? תודה וערב טוב. אלעד

22/01/2012 | 20:38 | מאת:

שלום אלדד, בצורתו הטבעית כסוכר בפירות במידה מוגבלת, אין בעיה. הבעיה מתחילה כאשר משתמשים במוצקי פרוקטוז או רכזים מרוכזים שלו במוצרי מזון רבים, בעיקר בשתיה ממותקת. כאשר הוא מגיע באופן טבעי ולא כתוסף, במינון נכון, אינו בעייתי. איני יודעת אם יש בבירה אך בסילאן בוודאי שיש. בברכה,דנה