?תזונה מונעת? וריסוס

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/01/2012 | 11:25 | מאת: רועי

דנה שלום, אני משתדל להקפיד לאכול מזונות המקדמים בריאות ומניעת מחלות: דגנים מלאים (גריסים, שבולת שועל, חיטה, בורגול, דוחן וכדומה) על בסיס יומי קטניות (עדשים, שעועית, גרגירי חומוס) שלוש פעמים בשבוע ירקות ועלים ירוקים (5-9 ירקות שונים ביום) פירות (3 פירות שונים ביום) אגוזים למיניהם (חופן אחד ביום) בגלל הכמות הגדולה על בסיס יומי של ירקות ופירות דגנים וקטניות פוחד שנחשף לרמות גבוהות של ריסוס וחומרי הדברה (למרות ששוטף המזונות). קנייה של מזון אורגני היא הוצאה שלא יכול להרשות לעצמי לצערי. שאלותי הן: 1. האם שטיפה של הירקות והפירות במים מספיקה כדי לשטוף את חומרי הריסוס וההדברה, או שהיית ממליצה לשטוף באמצעות תכשיר מסויים? 2. קראתי שבירקות עליים (פטרוזיליה למשל) מצויים חומרי הדברה בתוך העלים שלא ניתנים לשטיפה. האם הדבר נכון ומה הן המלצותייך בנדון? 3. האם אכילת דגנים וקטניות על בסיס יומי שאינם ממקור אורגני חושפת אותי לחומרי ריסוס, והאם אכן מכילים חומרי הדברה אשר נשארים גם לאחר השטיפה? 4. האם יש ירקות, עלים ירוקים, פירות, ממקור לא אורגני שהיית ממליצה לי להימנע מהם בשל תכולת ריסוס גבוהה אשר אינה נשטפת ו/או נספגת אל תוך הפרי/ירק תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה רועי

14/01/2012 | 14:36 | מאת:

שלום רועי, אני אענה בתמציתיות על הנושא, שכן איני מומחית לתברואת מזון וגידולים חקלאיים. הבעיה עם הדברה אכן קשה שכן חקלאים משתמשים בסוגים שונים. חלקם יורדים בשטיפה טובה של מים, חלקם מחייבים ים וסבון. חלק מהריסוס חודר קליפה וחלק לא, וישנם אף ריסוסים שבתגובה לסבון הופכים להיות יותר חדירים למזון. ההמלצה שלי הינה גורפת- כל ירק ופרי לשטוף היטב במים זורמים בלבד. היום כתוב על מרבית מהירקות והפירות מה מקור המגדל, אפשר לפנות אליהם ישירות לשאול במה מרססים ולבחון את המוצר לעומק. בברכה,דנה