ממתיקים..
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת מהו הממתיק המומלץ ביותר לתה. עד כעת השתמשתי בדבש. האמת שאני לא צורך סוכרים כלל רק מפירות בצורתם הטבעית ונמנע מכל מפגש עם סוכר לבן חום וכו'.. בגלל ההסבר על הלבבלב. עדיין לא הבנתי את ההבדל המהותי בין הדבש לסוכר מבחינת עניין הפרשת האינסולין, שהרי בשניהם יש הפרשה בהגעתם לתריסריון, אשמח אם תוכלי להסביר. בכל מקרה, אני משתדל להימנע בשימוש בדבש בתה כי ידוע שכשהוא מתחמם אובד ערכו התזונתי. תודה מראש. ו
שלום יוני, ישנו הבדל בין ממתיקים שונים. סוכר לבן או סוכר חום מכילים דו סוכר שנקרא סוכרוז ואילו בפירות ובדבש החלק היחסי של פרקטוז גבוה יותר (שהינו דו סוכר שונה). ההבדל העיקרי בין סוכרוז לפרוקטוז הוא השפעתו על עליית הסוכר, כאשר לפרוקטוז אינדקס גליקמי נמוך מסוכרוז ולכן מעלה את הסוכר באופן פחות דרסטי, לכן לכאורה עדיף. מצד שני צריכת פרוקטוז מוגברת עלולה לגרום לעליה בטריגלצרידים וחמצון ldl. בכל מקרה המתקה של 2-3- כוסות ביום בדבש לא אמורה להזיק. בברכה,דנה
לעומת דבש וסוכר לבן/חום. אני לא סובלת ממתיקים מלאכותיים, ומחפשת מה הכי פחות מזיק להמתיק את דייסת הקוואקר שלי בבוקר.