איזה דג מומלץ ע"מ להעלות את הכולסטורול הטוב בדם?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/12/2011 | 21:01 | מאת: חני

שלום רב, עשיתי בדיקות דם , וראיתי שהכולסטורול הטוב נמוך (31) ,הוסבר לי שעל מנת לשפר את התוצאה עליי לבצע פעילות גופנית וגם לאכול דגים שנמצאים במים עמוקים קרים. אני כבר 3 חודשים מבצעת פעילות גופנית שעה כל יום. מבחינת דגים עד היום לא אכלתי דגים. אני מעוניינת לנסות , אך אני לא מוצאת מידע לגבי סוגי הדגים המומליצים (שנמצאים במים קרים עמוקים), אני מעדיפה דגים ללא עצמות שניתן לבשלם בתנור. האם תוכלו לעזור לי ?

29/12/2011 | 23:45 | מאת:

שלום חני, ההמלצה התמקדה על דגים עשירים באומגה 3. לצערי מי שהמליץ לך אינו בקיא בספרות. אומגה 3 לא מעלה כולסטרול HDL וכמעט לא משפיע על רמות כולסטרול כלל. בכל מקרה אלו מועילים לבריאות הלב- סלמון, מקרל, הרינג, טונה,סרדינים לא מעובדים. בברכה,דנה