בקשר לסידן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני לא צורך מוצרי חלב מלבד גבינה צהובה לעתים רחוקות, ורציתי לדעת על תחליפים למקור סידן בכדי להגיע 1300 מ"ג סידן ביום. באתר הזה: http://food.life-knowledge.com/Vegetables/dillH.aspx מצאתי שב 100 גרם שמיר יש למעלה מ 1700 מ"ג סידן, וזה נראה לי המון, אז חשבתי לאכול בבוקר חביתת ירק עם הרבה שמיר, ולמצוא סידן בעוד קצת ירקות. אני לא בטוח לגבי זה, אשמח לקבל עזרה בנוגע להשלמת מקור סידן.
שלום דן, כדי להגיע ל- 100 גר' שמיר אתה צריך לאכול 2-3 צרורות, וזה כמות די גדולה ובלתי סבירה. מעבר לכך שהספיגה נמוכה. אתה יכול לנסות סרדינים, מוצרי משומשום טחון (טחינה, חלבה), שקדים ולשקול תוסף. בברכה,דנה
של סידן שיש בשמיר. חשבתי לאכול פרוסת גבינה צהובה מידי יום, ולהוסיף לזה כמה שיותר שמיר ושקדים בשביל להגיע לכמות הרצויה של סידן. אם אני יאכל מידי יום כמות גדולה מאוד של שמיר ושקדים זה עלול להזיק באיזשהי דרך?