קצפת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
הי, לפעמים כשנשאר מעט חלב בקרטון חלב רגיל של 3 אחוז אני מנערת חזק חזק את החלב בקרטון הסגור ואז נוצר קצף שאותו אני מאוד אוהבת. שאלתי היא: מה ה הקצף הזה? האם זה ריכוז גבוהה של החלב או סתם בועות אוויר- כלומר ריכוז נמוך של חלב. שאלה נוספת- לחלב סוי יש טעם מתקתק וניל אז מדוע הערך הקלורי שלו נמוך משל חלב 3 אחוז רגיל?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום ליאורה, זה בעיקר בועיות אוויר, לא מרוכז בשום מרכיב מיוחד. תמצית וניל המוספת נותנת טעם מתקתק וייחודי ללא ערך קלורי. בברכה,דנה