ויטמין K וקומדין
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
דנה שלום, בלימודי תזונה לא אחת שמים דגש על הפחתת צריכת ויטמין K בתפריט בזמן נטילת קומדין בתור הנחייה תזונתית. לאחרונה באתר של מכבי שירותי בריאות ואתרי רפואה למינהם,נחשפתי כי ההמלצה הינה לא לעשות שינוי דרסטי בצריכת כמות הויטמין K בדיאטה לא מבחינת הגדלה וגם לא מבחינת הפחתה לחלוטין של ויטמין K כמו שנאמר לי עד עכשיו. כלומר מי שצורך כמות קבועה של ויטמין K מסויימת בתפריט וכמות הקומדין כבר מותאמת אליה,לא יהיה נכון להגיד לו להמנע ולהפחית מזון המכיל ויטמין K כמו שלימדו אותנו אוטומטית לשנן,נכון? תודה מראש
שלום אדוה, צר לי לשמוע שלימדו אותך כך, שכן ההנחיה השניה שתארת היא הנכונה. אשמח אם תאמרי לי היכן למדת כך כדי שאוכל להעביר מסר לתיקון. דרך אגב, רוב הטעויות נובעות מהצד הרפואי/סיעודי ופחות תזונתי. בברכה,דנה
היי דנה, למדתי בתל חי אבל ברצוני לומר שלא אחת גם במהלך הסטאז בבתי חולים ובכלל גם במרפאות ,תמיד בהקשר של קומדין שואלים מה תהיה ההנחיה התזונתית והתשובה השגורה הקבועה הן מצד הסטאז'רים והן מצד הדיאטניות המנחות הן כמובן להמנע ולהפחית ויטמין K וכמובן בצירוף הדוגמא הרווחת לכל הירוקים למינהם(תרד,פטרוזיליה,ברוקולי וחבריהם) שעתירים בויטמין K,לא שמעתי לצערי ולו פעם אחת מדיאטנית ש"משחק" בכמות הויטמין לשני צידי המטבע תוביל לשינוי בהשפעת הקומדין והINR (מיותר לציין שמעולם לא ציינו גם הסבר מקיף שכלל את השינויים בINR שמהתרשמותי תקני אותי אם אני טועה גם מדד בבדיקות הדם שהיו מעניינות אותי בתור תזונאית לקבל התרשמות על מצב הקרישיות של הדם כדי להתייחס לכמות הויטמין K בתזונה ,ולא כמו שרק מלמדים להתסכל על סידן וברזל