שתי שאלות לגבי מוצרים מסויה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/12/2011 | 22:09 | מאת: גלי

1 האם זה נכון שעדיף לא לצרוך, כי המוצרים האלה מאוד מעובדים ומאוד תעשיתיים? הכוונה לחלב סויה, טופו, שמן סויה, וחתיכות סויה יבשים (חומים כאלה שנראים כמו ספוג קשה)... 2 האם זה נכון שסויה זה בעצם לא חלבון שלם כי זה בעצם קטניה ובקטניות יש חלק שחסר? האם מוסיפים את החלבון שחסר למוצרים המעובדים?

15/12/2011 | 08:35 | מאת:

שלום גלי, ההמלצה הינה לצרוך מוצרי סויה טבעיים ולא מעובדים, כאשר דווקא טופו נחשב למוצר הטבעי ביותר ופולי הסויה עצמם. יש המלצה להגבלה בילדים. הוא נחשב לחלבון שלם למרות היותו קטנית, כי ככל הנראה יש בו מספיק מתיונין. בברכה,דנה

15/12/2011 | 13:47 | מאת: גלי

איך אפשר לדעת אם זה טבעי או מעובד? הטופו בסופר מעובד?