גזים במערת העיכול.

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/12/2011 | 10:14 | מאת: יוני

רציתי לדעת בנוגע לגזים. אמרת לי שניתן להרגיל את מערכת העיכול לעכל חלב עיזים ומוצריו ולא לפלוט גזים. מסתבר שצדקת, אני באמת יכול לצרוך כעת חלב, יוגורט, גבינות וכל מה שמגיע מעיזים ובכלל לא סובל מגזים אבל כעת ישנה בעיה חדשה כשאני מוסיף את הגרנולה שהכנתי בעצמי (שמכילה אגוז ברזיל, אגוז מלך, אגוד מקדמיה, אגוד פקאן, גרעיני דלעת, גרעיני חמניה, גרעיני פשתן, שומשום מלא, שקדים פרוסים, צימוקים, תמרים, וכל זה על בסיס קוואקר גס) אני סובל מגזים, ממה זה נובע? חשבתי מהשיבולת אבל אני לא בטוח. בכל מקרה כפי שראית, פירטתי לך את רכיבי הגרנולה. אולי תוכלי למצוא את הגורם. וכעת, האם אוכל להרגיל את מערכת העיכול שלי אף אליו?? ממש תודה רבה מראש.

14/12/2011 | 17:20 | מאת:

שלום יוני, להתרגל, בהחלט כן. פשוט הוספת כמות גדולה מאוד של סיבים בבת אחת וזה עושה את שלו. אם לא ישתפר, תוריד קצת מהכמויות של כל המרכיבים. שבולת שועל בהחלט תורמת ליצור גזים. בברכה,דנה