הבעיה בשומן רווי
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אבקש להבין מה הבעיה בשומן רווי ללא כולסטרול (כשמן דקלים, קוקוס וכדו') יותר משומן לא רווי, שהרי ברור שההבדל איננו מבחינת הקלוריות. ואינני שואל על שומן עם כולסטרול, ששם מובן שיש בעיה בכולסטרול (וגם שם אינני מבין מה הבעיה ברוויה של השומן, ומספיק להדגיש את כמות הכולסטרול). והרי החוק מחייב לציין בטבלה התזונתית כמה שומן רווי יש במזון, ומשתמע שהחוק סבור שיש בעיה בשומן רווי יותר משומן לא רווי. אז במה הבעיה?
שלום אביב, מחקרים הראו קשר ישיר בין צריכת כמות גבוהה של שומן רווי, גם ללא קשר לצריכת כולסטרול במזון, ועליה ב- LDL ובעיקר בחמצנו. היום התיארויות מורכבות יותר אך עדיין מומלץ להגביל בצריכתו ולהעדיף חומצות שומן חד ורב בלתי רוויות. בברכה,דנה
תודה דנה. ציינת שהמחקרים הראו קשר לשומן רווי גם ללא קשר לכולסטרול במזון. השאלה האם במחקרים אלו בדקו שומן מן החי, ורק הם קיזזו את השפעת הכולסטרול, או שהם בדקו שומן מהצומח (כקוקוס דקלים וכדו')? אם זה שומן מהצומח, אודה על פירוט באיזה שומן נעשה המחקר. בתודה אביב