שומשום מלא סידן וקלייה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/11/2011 | 12:08 | מאת: שאול

האם צריך לקלות את גרעיני השומשום המלא כדי לקבל זמינות ביולגית לסידן שבו כי החומצה האוקסלית מפריעה וכך הורסים אותה? אשמח לראות לינק למחקר המדעי בעניין. מה משך הזמן לביצוע הקלייה ב טוסטר אובן? האם יש שיטה אחרת לנטרול החוצה האוסלית? בתודה

20/11/2011 | 11:40 | מאת:

שלום שאול, לצערי אין לי מידע בנושא לגבי תרומת הקלייה להורדת חומצה אוקסלית. בכל מקרה הספיגה משומשום בצורתו הטבעית, קלוי או לא, הינה אפסית, בגלל חוסר היכולת שלנו לפרק את קליפת השומשום, לכן חשוב לטחון. בכל מקרה התרומה העיקרית של סידן בתפריט מבחינת ספיגה הינה ממוצרי חלב. בברכה,דנה