סוכר ודגנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/11/2011 | 11:26 | מאת: ריקי

דנה שלום ותודה מראש על תשובתך. יש לי סוכר גבולי, קראתי מאמר שדגנים מלאים, קמח מלא, בורגול ועוד מעודדים סוכר. אם כך, איזה לחם מומלץ?להוריד לגמרי את הדגנים למיניהם? האם שיפון הוא דגן? שוב תודה ריקי

05/11/2011 | 11:59 | מאת:

שלום ריקי, בסוכר גבולי דבר ראשון יש להוריד זוכרים פשוטים. כמו כן יש להגביל פחמימות מורכבות כגון חיטה, בורגול, שיפון ועוד, כי אלו מתפרקים בסופו של דבר לסוכר. אפשר לאכול מהם אך במכות מוגבלת. הכמות נקבעת ע"י גורמים שונים, לשם כך יש לפנות לדיאטנית לייעוץ אישי. בברכה,דנה