סוכרלוז

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

23/10/2011 | 13:55 | מאת: שגית

מה דעתך על הטענה שסוכרלוז עדיף על פני כל הממתיקים האחרים? האם יש אמת בטענה שסוכרלוז הוא הממתיק היחידי שניתן לצרוך ללא שום הגבלה? אני נוהגת להוסיף אבקת סוכרלוז ליוגורט לשם הוספת מתיקות.הדבר לא יכול להזיק? ע"ג האריזה של הסוכרלוז כתוב שניתן להוסיפו למשקאות חמים או קרים, אך לא נכתב אם אפשר להוסיפו למזונות מוצקים כמו יוגורט ומעדני חלב. אני משתמשת כל יום בשבע-שמונה שקיות סוכרלוז אישיות.האם מדובר לדעתך בכמות סבירה?

23/10/2011 | 14:03 | מאת:

שלום שגית, נכון למידע שיש בידינו היום, סוכרלוז נחשב למוצר בטוח לשימוש ואכן ללא מגבלת צריכה. ניתן להויספו לכל דבר, מוצק, נוזל, וניתן גם לבשל ולאפות עימו. איני כיולה לומר אם 7-8 שקיות ביום זה הרבה, כי אין מחקר שבדק כמות צריכה כזו או אחרת. כן יודעים, שככל שאנו משתמשים בעולם בתחליפי סוכר, כך ההשמנה עולה, ויש לכך תאוריות מדעיות. בברכה,דנה