בישול ירקות בסיר לחץ?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בישול כמות גדולה (6 ליטר) של ירקות קפואים ורגילים יחד נמשך זמן רב (גם עם קודם מרתיחים את המים ורק אח"כ מוספים את הירקות. האם בישול כמות גדולה זו של 6 ליטר בסיר לחץ תתן שיפור תזונתי בריאותי באיכות הירקות בגלל קיצור משמעותי בזמן הבישול? אידוי לא ניתן לביצוע כי חלק מהירקות נשארים קשים בתודה
שלום שאול, ככל שזמן הבישול קצר יותר כך פחות ויטמינים נהרסים. ובכל זאת, בישול בסיר לחץ, קצר ככל שיהיה, עדיין מגיע לטמפ' גבוהות שהורסות חלק מהויטמינים, כך שלא נראה יתרון בריאותי משמעותי. בברכה,דנה